2021-08-08 06:37:05• hírek • Bede Emőke

Továbbra is csökkenőben a munkanélküliségi ráta Szatmár megyében

A Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség adatbázisa szerint az év hatodik hónapjában a megye munkanélküliségi rátája 3,24 százalék volt, mely egy 0,06 százalékpontos csökkenést jelent májushoz képest, de fontos hangsúlyozni, hogy ezek a számok csak az ügynökség által számontartott munkanélküliek helyzetét tükrözik.

Az AJOFM a júniusi hónapban összesen 4742 állástalan személyt tartott nyilván, ebből azonban csak 802-en voltak munkanélküli támogatásra jogosultak. Sajnos a legtöbbek munkába állítása igen nehéz, mivel nagy részük még az elemi iskolát sem végezte el, illetve sokuknak a román nyelvtudás hiányával is meg kell küzdeniük.


Százalékos arányban kifejtve az AJOFM-nél nyilvántartott munkanélküliek 53,31 százaléka soha nem ült az iskolapadban vagy csak épp az elemit járta ki. 29,04 százalékuk jutott el odáig, hogy az általános iskolai képzést befejezzék, szakképzésben pedig 6,75 százalékuk vett részt. A líceumi képzést sikeresen teljesítők aránya 8,17 százalék, posztliceális képzésben pedig 0,49 százalékuk vett részt. Azonban az egyetemi diploma sem garancia a stabil munkahelyre, ugyanis 2,26 százalékuk a felsőfokú oktatásba is belekóstolt.


Az ügynökségttájékoztatása szerint a legtöbb állástalan személy, szám szerint 1371 fő a 40-49 éves korcsoportból kerül ki, majd őket a 30-39 évesek követik 1045 fővel. A korosztályok további megoszlását a munkanélküliek körében az alábbi grafikon szemléletei:

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: